1234 Street Name, City Name, United States
(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Auto uitdeuken

Je auto moeten laten uitdeuken, het overkomt de meeste autobezitters wel eens. Een deuk oplopen is niet moeilijk, de deuk verwijderen is een heel ander verhaal. Daar waar iedereen een deuk kan veroorzaken is het uitdeuken van plaatwerk een vak apart. Op deze pagina informatie over auto uitdeuken in de praktijk, wat het kost om je auto te laten uitdeuken bij een schadeherstelbedrijf en waar je je auto kunt laten uitdeuken.

Auto uitdeuken? Wat is dat?

Wanneer we spreken over auto uitdeuken hebben we het over het verwijderen van een deuk in het plaatwerk van de auto. Het plaatwerk uitdeuken kan gaan om uitdeuken zonder lakschade of uitdeuken met lakschade. Niet alle deuken kunnen worden uitgedeukt, auto uitdeuken is alleen mogelijk indien het om plaatwerk gaat en wordt een stuk lastiger wanneer het om polyester gaat.

Hoe ontstaat een deuk?

Uitdeuken hoeft alleen na ontstaan van een deuk. Een deuk kan op verschillende manieren ontstaan. De meeste deukschade ontstaat bij inparkeren of op een parkeerplaats door iemand anders inparkeerkunsten. Een deuk is zo gemaakt door een paaltje over het hoofd te zien, door net te kort insturen en een andere auto te raken, te laat te remmen en je voorganger aan te rijden en ga zo maar door. Je slaat je deur open op de partkeerplaats en raakt een auto of omgekeerd, een deuk zit er zo. Het ontstaan van een deuk gaat in de meeste gevallen samen met het ontstaan van lakschade. Deuken ontstaan ook bij ongevallen, vaak is het dan niet een kwestie van uitdeuken maar moeten platen ook vervangen worden. Kleine deukjes in de motorkap kunnen ook ontstaan door steenslag.

Hoe kun je plaatwerk van een auto uitdeuken?

Een auto uitdeuken is vakwerk en dient door een professioneel schadeherstelbedrijf gedaan te worden. Uitdeuken is niet iets wat je even doet, je hebt hiervoor kennis, geduld en ervaring nodig. Het schadeherstelbedrijf zal, afhankelijk van het soort deuk, een uitdeukmethode kiezen. Zo kan er gekozen worden om de deuk van achter het plaatwerk te herstellen. De schadehersteller zal dan met een uitdeukhamer en druk van binnenuit de kap de deuk uitdeuken. Een andere veelgebruikte methode is het wegnemen van de deuk met zuignappen. Meestal wordt voor auto uitdeuken voor een gecombineerde methode gekozen. Wanneer uitdeuken zonder spuiten nodig is wordt voornamelijk van binnen uit het plaatwerk gewerkt. Wanneer de auto gespoten moet worden maakt het weinig uit dat de lak een beetje meer beschadigd. Er kan dan geheel vrijuit gewerkt worden. Nadat auto uitgedeukt is wordt het plaatwerk gepolijst en wordt het betreffende deel gespoten en afgewerkt. In de meeste gevallen moet het hele plaatwerk uitgedeukt en gespoten worden, betreft de deuk een zeer klein oppervlakte dan kan er ook voor de spotrepair uitdeuk techniek worden gekozen. Bumperschade uitdeuken vergt een andere aanpak dan uitdeuken.

Wat kost het om je auto uit te laten deuken?

Uitdeuken met lakschade is duurder dan uitdeuken zonder lakschade. De kosten zijn afhankelijk van het soort deuk en of de lak ook beschadigd is. Daarnaast zit er verschil in prijs tussen de diverse schadeherstelbedrijven en autospuiterijen. Het beste wat je kunt doen is dus bij diverse schadeherstelbedrijven een offerte aanvragen voor een prijsindicatie.

Waar kun je je auto laten uitdeuken?

In Nederland zijn een groot aantal bekende schadeherstelbedrijven. Afhankelijk van je autoverzekering kun je een schadeherstelbedrijf uitkiezen om jouw auto uit te deuken. In de meeste gevallen kun je je auto uitdeuken binnen jouw eigen woonplaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *