1234 Street Name, City Name, United States
(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Steenslag herstellen

Je auto fixen om autoschade door steenslag te herstellen. Op deze pagina aandacht voor steenslag, het ontstaan van steenslag en het laten herstellen van deze autoschade.

Wat is steenslag?

Steenslag is de vijand van iedere autobezitter. Steenslag is schade aan de autolak veroorzaakt door vuil (steentjes en stukjes asfalt) op het wegdek. Deze steentjes en stukjes grind kunnen opspringen en lak beschadigen, duikjes veroorzaken, ruitschade veroorzaken en op de lange termijn zorgen voor roestvorming doordat het plaatwerk ontbloot is van lak.

Hoe ontstaat steenslag?

Steenslag ontstaat voornamelijk door het opspringen van losse stukjes asfalt en kleine steentjes. Tijdens het rijden op asfaltwegen heeft het asfalt nogal wat te voorduren. Asfalt slijt na verloop van tijd en wordt langzaamaan bros. Vooral na een periode van strenge vorst wordt het wegdek sneller bros en laten stukjes afvalt eerder los. Een andere risicofactor is het te lang doorrijden op winterbanden. Doordat winterbanden een breder en vaak dieper profiel hebben dan zomerbanden komen steentjes gemakkelijk vast te zitten tussen het profiel, waarna ze vervolgens gelanceerd worden richten de auto je.

Je loopt dus een hoger risico tot het oplopen van steenslag in de winter dan in ze zomer of wanneer je in het voorjaar achter een auto op winterbanden rijdt.

Hoe kun je steenslag herstellen?

Steenslag kun je laten repareren bij een schadeherstelbedrijf. Afhankelijk van de locatie van de door steenslag toegebrachte schade dien je een schadeherstel bedrijf te selecteren. Voor ruitschade kun je het beste naar een specialist gaan op gebied van ruitschade. In de meeste gevallen ben je hiervoor verzekerd. Voor het herstellen van lakschade kun je het beste naar een professioneel schadeherstelbedrijf gaan. Zij hebben de juiste apparatuur voor het uitdeuken van kappen en kunnen de kappen opnieuw spuiten in de autospuiterij. Deze schade wordt over het algemeen alleen door je autoverzekering vergoed wanneer je een allrisk autoverzekering hebt. Meer over het laten herstellen van steenslag schade op je autoruiten en lak hieronder.

Ruitschade herstellen – Afhankelijk van de ernst van de ruitschade wordt de ruit gerepareerd of vervangen. Zit er een klein sterretje in de ruit, dan kan deze vaak gewoon hersteld worden. Is de ruit gebarsten dan wordt de hele autoruit vervangen.

Lakschade herstellen – Bij schade door steenslag aan je motorkap moet je motorkap in de meeste gevallen worden uitgedeukt, geëgaliseerd worden en opnieuw worden gespoten. Is er sprake van lakschade aan de bumper en spiegels dan is er niet altijd sprake van deukjes. In de meeste gevallen wordt deze schade alleen lokaal gerepareerd of wordt zo’n onderdeel vervangen. Is er sprake van lakschade zonder deukjes, dan kun je kiezen voor autospuiten zonder uitdeuken. Voor kleine stukjes schade is het ook mogelijk gebruik te maken van spotrepair lakschade herstel.

Wat kost steenslag herstellen?

De kosten voor steenslag herstellen lopen flink uiteen. Heb je ruitschade opgelopen en een WA + autoverzekering dan kost schadeherstel jouw waarschijnlijk niets. Heb je lakschade en wil je deze laten herstellen dan is het afhankelijk van de locatie en ernst van de lakschade wat het gaat kosten. Wil je precies weten wat het herstellen van je steenslagschade kost? Vraag dan een offerte aan bij een aantal schadeherstelbedrijven.

Waar kun je steenslag laten herstellen?

Je kunt autoschade door steenslag het beste laten herstellen bij een specialist. Hetzij een bedrijf voor reparatie van autoruiten of een professioneel schadeherstelbedrijf. Alleen wanneer je kiest voor professioneel bedrijf kun je ervan op aan dat je auto weer in originele staat wordt teruggebracht. Laat je dus niet verleiden door beunhazen maar kies voor kwaliteit en vakkundig schadeherstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *